Har du gjort dessa pinsamma läppstiftsmissar?

Har du gjort dessa pinsamma läppstiftsmissar?

Läppstift är verkligen en mirakelprodukt som kan få dig att gå från kontorsråtta till partyprinsessa på 10 sekunder, men se till att undvika dessa pinsamma missar.

50 Shades of red

Tänk på att välja en nyans som passar just dig och dina färger för att få det resultat du önskar. Och om dina tänder lätt ser gula ut kan det vara en bra idé att satsa på ett stift med blåa undertoner för att ge en illusion av ett vitare leende. Testa dig fram för att hitta det perfekta stiftet för dig, men kom ihåg att din hudton varierar under året, så att ditt snyggaste sommarstift kanske passar mindre bra på vintern.

Prime time

Inte ens en perfekt matchad nyans kommer till sin rätt på torra och fnasiga läppar, så se till att exfoliera och återfukta dina läppar ordentligt innan du går loss med stiftet. E.l.f. Lip Exfoliator skrubbar försiktigt bort döda hudceller  och återfuktar dem på samma gång för perfekt mjuka läppar i ett nafs.

Line it

Att fylla i läppkonturen med en läppenna är a och o när det kommer till att få läppstiftet att stanna på rätt plats hela dagen. Utan läppenna har läppstift en tendens att leta sig ut i de fina linjer som omger munnen. Satsa på en penna som ligger ton-i-ton med ditt läppstift och markera i ytterkanten eller strax utanför (don´t over do it) den naturliga läppkonturen för extra fyllighet.  NYX Professional Mechanical Lip Pencil skruvas upp och behöver ingen vässare för att ge ett knivskarpt resultat.

Protect your teeth

Läppstift på tänderna är kanske den mest klassiska av alla missar – men oroa dig inte, det är lätt avhjälpt. Efter att du applicerat ditt läppstift, forma läpparna till ett ”o” och stoppa in ett finger i munnen, drag sedan ut det så följer all onödig produkt med och du slipper skämmiga fläckar på tänderna.

Touch up

Även om många stift idag har lång hållbarhet blir de flesta ändå snyggare med åtminstone en touchup under kvällen. Om du inte vill släpa med dig stiftet kan du istället skaffa en läppensel med lock, så som Zoeva 330 Lip Contour, och fylla den ordentligt med kvällens färg innan du sätter på locket. Får plats i även den minsta party-clutchen!

Shop the article

e.l.f Cosmetics Lip Exfoliator Clear
NYX Professional Makeup Mechanical Pencil Lip

Share