Här är ingrediensen som trollar bort blemmorna

Här är ingrediensen som trollar bort blemmorna

Stress, för lite sömn kanske bara vinterväderlaget – blemmor kan dyka upp av många olika anledningar och är sällan välkomna. Salicylsyra är en av de mest potenta ingredienserna när det kommer till att motverka blemmor – vi berättar varför och tipsar om produkterna med salicylsyra du absolut inte får missa!

Salicylsyra är en BHA (betahydroxiacid) syra som finns naturligt i en del växter och är vanlig bland annat i hudvård mot akne. Salicylsyra är bakteriedödande, antiinflammatoriskt och exfolierande och passar ofta bra för personer med blemmor och fet hud. För den med känslig hud och enstaka finnar kan salicylsyra användas som punktbehandling för att skynda på utläkningen i huden.


5 produkter med salicylsyra som vi älskar

Murad Blemish Control Clarifying Cleanser

Denna djuprengörande ansiktstvätt känns sval och fräsch på huden, och passar därför extra bra för den som utbredda problem med orenheter i huden. Tvätten är trots sin effektivitet mild mot huden och kan användas dagligen för att minska mängden bakterier på huden som kan leda till akne.

NUXE Bio Beauté Rebalancing Smoothing Lotion

Om du vill addera salicylsyra i din dagliga rutin utan att byta ansiktstvätt kan du istället lägga till en uppklarande och porsammandragande toner på slutet. Denna från NUXE är proppfull med naturliga ämnen som tillsammans med salicylsyran bekämpar finnar och minskar den feta känslan i huden.

Dermalogica Gentle Cream Exfoliator

Dermalogica har kombinerat salicylsyra med fruktenzymer och mjölksyra för att skapa en mild men effektiv ansiktsmask som rengör och exfolierar huden från avlägsna döda hudceller. Masken kan användas 1-2 gånger per vecka och skall verka i 10 minuter innan den tvättas av för bästa effekt.

Cicamed ASD 3-in-1

Denna punktbehandlig med 2% salicylsyra används direkt på finnar och blemmor för att minimera dem och motverka uppkomsten av ärr och pigmenteringar. Produkten kan användas morgon och kväll efter behov till dess att finnen försvunnit.

Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup

Hjälp din hud jobba mot orenheter även när du bär makeup med denna foundation från Clinique. Formulan som bland annat innehåller salicylsyra behandlar existerande finnar och motverkar uppkomsten av nya samtidigt som den jämnar ut hudtonen och neutraliserar rodnad.

Shop the article

Cicamed Medical Science Asd 3-In-1 (15ml) Y
Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup
Y
Murad Blemish Control Clarifying Cleanser (45ml) Y
Dermalogica Gentle Cream Exfoliant (75ml) Y

Share