Här är hemligheten bakom ögonskugga som håller hela dagen

Här är hemligheten bakom ögonskugga som håller hela dagen

Är du trött på att skulptera fram det perfekta kattögat, bara för att se det glida iväg till en enda röra under dagen? Lugn, vi har knepen som får skuggan att sitta som berget.

Keep it clean

Börja med att rengöra ögonlocken noggrant innan du gör något annat. Fet hud eller gamla sminkrester kan göra att ögonskuggan har svårt att få fäste och sitta på ordentligt och ge ett sämre slutresultat.

Grunda ordentligt

En ögonlocksprimer är a och o när det gäller att få skuggan att sitta på plats. Satsa på en som ger ett bra grepp för skuggan, som till exempel Lumene Nordic Chic Eyeshadow Primer. Om du vet med dig att dina ögon rinner mycket, eller om du skall vistas i fuktiga miljöer kan det vara en bra idé att välja en vattenfast primer så som BH Cosmetics Studio Pro Waterproof Eye Primer istället.

Fixa extra färgtryck

För att få färgen att verkligen ”poppa” kan man också grunda sin torra ögonskugga med en krämvariant i samma färg. Den fuktiga grunden gör då att ögonskuggan får bättre grepp, och den dubbla pigmenteringen ger mer djup i färgen. Clinique Chubby Stick Shadow finns i många färger och är busenkla att applicera med sin praktiska pennform.

Applicera rätt

För att försäkra att ögonskuggan hamnar på rätt plats och fäster ordentligt basen är det bra att ladda upp en platt och rund pensel med mycket skugga och sedan försiktigt trycka på den på ögonlocket, snarare än att svepa. MAC Cosmetics 239 Eye Shader har en bra och tät borst som möjliggör att ladda den ordentligt med pigment.

Seal the deal

Skippa inte ögonen när du sätter resten av makeup:en med en setting spray.  Blunda och slappna av innan du sprayar för att undvika veck på ögonlocken, och spraya på långt håll så att endast ett tunt lager når huden. NYX Professional Make Up Setting Spray är en budgetfavorit som kan hjälpa till att hålla ögonsminket, såväl som resten av make up:en, på plats.

Shop the article

Lumene Nordic Chic Eyeshadow Primer (5ml)
NYX Professional Makeup Make-Up Setting Spray Matte
MAC Cosmetics Brushes 239S Eye Shader

Share