Get to know: Benton

Get to know: Benton

Har du känslig, reaktiv hy och problem med acne eller blemmor? Du kanske upplever att du lätt får till exempel rodnader eller stressfinnar i hakan? Nu har vi något alldeles speciellt för dig! Benton är ett superskonsamt och supereffektivt K-Beauty-varumärke med naturliga ingredienser och ett innovativt grepp på hudvård (japp, vem visste att till exempel snigelsekret och bigift kan göra underverk för din hud?) och är dessutom cruelty free. Hur använder du Bentons produkter i din hudvårdsrutin? Läs vidare så får du veta!

(S)nailing it                                                                                                                          

Snigelsekret och bigift är kanske inte det första man tänker på när man är ute efter effektiva men skonsamma produkter som även passar för känslig hy men, trust us, detta vill du inte missa! Snigelsekret som skönhetsknep kan kännas minst sagt exotiskt men är faktiskt en naturlig ingrediens som hjälper huden att reparera och återhämta sig samt har en positiv påverkan för hudens elasticitet. Bigift i sin tur stimulerar hudens egen kollagenproduktion och hämmar uppkomsten av linjer och rynkor.

Vill du testa vad snigelsekret och bigift kan göra för din hy kan du testa Bentons Snail Bee-serie. Prova till exempel deras Benton Snail Bee High Content Steam Cream som vårdar, återfuktar och mjukgör huden och kikckar igång produktionen av kollagen. Krämen är väldgit mild men effektiv och du kan använda den oavsett hudtyp. Särskilt bra passar krämen för känslig och acnebenägen hy!

Aloe ahoy

Har du acne eller envisa blemmor är det viktigt att se till att huden återfuktas ordentligt så att fuktbalansen håller sig i schack. Härutöver behöver du produkter som har en anti-inflammatorisk och lugnande verkan. Bentons Aloe-serie gör tricket och lämnar en härligt behaglig känsla även på irriterad hud!

Prova att lägga till Bentons Aloe BHA Skin Toner i din rutin. Den hjälper att återställa pH-värdet efter rengöringen och salicylsyran exfolierar huden skonsamt. Du får en vacker, fräsch glöd och huden blir preppad för efterföljande produkter. Avsluta med Bentons Aloe Propolis Soothing Gel som både återfuktar och hämmar inflammationer samt ger din hud en härligt fräsch yta som inte känns oljig!

Honestly clear

Honest-seriens pH-värde är lite högre än hudens eget pH så detta är inte en serie för torrbollarna. Däremot fungerar den utmärkt för oljig men även acnebenägen hud. Honest-produkterna innehåller botaniska extrakt såsom tea tree-vatten som både hämmar inflammationer och motverkar blemmor.

Prova att använda Bentons Honest Cleansing Foam som den vattenbaserade rengöringen i din dubbelrengöring. Den bildar en superlyxig skum och tar bort både smuts och fett effektivt. Avsluta med Bentons Honest TT Mist som du kan spraya direkt över ansiktet och halsen.

Fermented and fun

Bentons Fermented-serie innehåller fermenterad jäst som har en upplysande effekt på huden. Upplever du att de mörka vintermånaderna har gjort huden glåmig och grå är Fermented-serien definitivt något för dig!

Prova att lägga till Bentons Fermentation Essence till din hudvårdsrutin. Använd den efter rengöringen och tonern och klappa in den i huden. Använder du denna härliga essence regelbundet kommer du att märka hur hyn får en vacker glöd och en smidigare känsla! Innehåller den populära hudvårdsingrediensen galactomyces, en jästsvamp som uppstår när man fermenterar ris.

Shop the article

Benton Honest Cleansing Foam
Benton Honest Cleansing Foam

136 kr 170 kr Rek.pris 

7
Benton Aloe Propolis Soothing Gel (100ml)
Benton Aloe Propolis Soothing Gel (100ml)

208 kr 260 kr Rek.pris 

8
Benton Fermentation Essence (100ml)
Benton Fermentation Essence (100ml)

288 kr 360 kr Rek.pris 

6
Benton Aloe Bha Skin Toner (200ml)
Benton Aloe Bha Skin Toner (200ml)

224 kr 280 kr Rek.pris 

23
Benton Snail Bee High Content Steam Cream (50g)

Share