Frissigt hår? Dessa tre knep räddar din dag

Frissigt hår? Dessa tre knep räddar din dag

En av sommarvärmens nedsidor är att varmt och fuktigt väder kan förvandla din perfekt sleeka frisyr till en boll av friss på nolltid om du inte preppar det rätt. Med dessa enkla knep håller du frisyren frissfri hela dagen, oavsett väderlek.

Återfukta

Frissighet uppstår när tort och poröst hår drar åt sig fukt från omgivningen vilket får hårstråna att svälla upp och krulla sig, och därför är den första och viktigaste åtgärden att återfukta torrt hår och reparera skador på hårstråna. Satsa på ett ordentligt reparerande proteinmask så som Redken All Soft Mega Mask minst en gång i veckan, och håll efter med ett fuktgivande schampo och balsam som Pureologys Hydrate Shampoo och Hydrate Conditioner där emellan.

Skydda

För att hålla fukten ute från håret är det viktigt att skapa en skyddande barriär mellan hårstrået och omvärlden, men beroende på vilken hårtyp du har passar olika produkter olika bra. Tjockare och grövre hårtyper kan med fördel satsa på lite tyngre oljebaserade produkter så som No Frizz Nourishing Oil från Living Proof medan finare och tunnare hår istället bör leta efter lättviktiga produkter som inte tynger ner håret. Till exempel Oribe Featherbalm Weightless Styler är e stylingkärm som skyddar håret från frissighet utan att göra det tungt och flottigt.

Styla rätt

Det kan kännas lockande att attackera frisset med hårspray, men många sorter innehåller alkohol som kan torka ut håret i längden och förvärra problemet. Satsa istället på en stylingspray som är speciellt anpassad för att motverka friss som No Frizz Humidity Shield från Living Proof.

Shop the article

Pureology Hydrate Conditioner (250ml)
Pureology Hydrate Conditioner (250ml)

189 kr 252 kr Rek.pris 

13
Oribe Featherbalm Weightless Styler (100ml) Y
Pureology Hydrate Shampoo (250ml)
Pureology Hydrate Shampoo (250ml)

149 kr 199 kr Rek.pris 

14

Share