Editor’s choice: Autumn Heroes

Editor’s choice: Autumn Heroes

Hösten kan vara en utmanande tid i skönhetsvägar. Det torra och kalla höstvädret torkar lätt ut huden och gör den narig och fnasig. Det kalla vädret och den torra luften inomhus påverkar även håret och kan få det att flyga runt som aldrig förr. För att hjälpa dig under dessa mörka tider valde vi ut produkter som räddar din höst! Läs vilka produkter du bör ha för att hålla huden mjuk och tämja de frissiga hårstrån!

Get moisturized

Den torra höstluften kan verkligen ställa till det för huden. En fuktfattig hy känns stram och kan till och med flagna. Därför är det extra viktigt att se till att kroppen får fukt och goda fetter både inifrån och utifrån. Drick mycket vatten och minska drickandet av drycker med koffein som har en dränerande effekt. Nötter, frön och fisk innehåller rikligt med goda fetter som får även huden att glöda!

För att skydda dig mot de yttre påfrestningarna behöver du dock en effektiv ansiktskräm. Till exempel Dermalogicas Skin Smoothing Cream fungerar perfekt för torr och narig hösthy. Den innehåller lugnande botaniska extrakt och vitaminer som hjälper till att bevara hudens fuktbalans! Känner du att huden flagnar kan du lägga till ett exfolierande ansiktsvatten i din hudvårdsrutin. Till exempel Pixis superpopulära Glow Tonic är ett riktigt toppenval för dig som vill bli av med döda hudceller och få en friskare hud med härlig glow!

Say stop to static

Det finns få saker som är lika irriterande som flygigt hår. Som tur finns det några enkla knep som du kan göra för att bli av med statiskt hår. Börja din hårvårdsrutin med ett återfuktande schampo och balsam, såsom Redkens All Soft Duo, så blir håret mjukt, smidigt och lättare att hantera. Har du riktigt torra och skadade längder kan du även prova att byta ut balsamet mot Kérastases Resistance Ciment Anti-Usure Cim-Cylane som både reparerar och återfuktar effektivt.

Ett annat effektivt sätt i kampen mot flygighet är att avsluta din hårvårdsrutin med att applicera en hårolja i längderna. En hårolja ger återfuktning och har även en positiv inverkan på kluvna toppar. Moroccanoils Oil Treatment är utan tvekan en av de mest populära arganoljebaserade håroljor som finns därute och ger omedelbar glans till håret. Har du ljust eller fint hår rekommenderar vi deras Light Oil Treatment som inte tynger ner håret eller ger en gulaktig nyans! Har du skadat och flygigt hår kommer Macadamia Natural Oils reparerande Healing Oil Treatment göra underverk för längderna!

Vilken olja du än väljer, kom ihåg att vara försiktig när du doserar den. Några få droppar gör redan en stor skillnad! 

Stay soft

Det är inte bara hyn på ansiktet som tar stryk av det kalla höstvädret. De flesta av oss upplever att även händerna och resten av kroppen blir lätt torra. Vår tips är att alltid ha med dig en bra universalkräm som funkar för både händer, kroppen och läpparna så kan du återfukta kroppen även on the go. På så vis slipper du den irriterande stramande känslan mitt på dagen och håller händerna mjuka och smidiga även i regn och rusk! Elizabeth Ardens Eight Hour Cream är en sann klassiker som fungerar för allt! Den vårdar och mjukgör sprucken hud och fungerar perfekt även på irriterad hud då den har en effektivt lugnande effekt!

Är du en av de som ser alla väderförändringarna direkt på händerna är L’Occitanes Lavendel Hand Cream den SOS-krämen som kommer att rädda din hud.  Handkrämen är berikad med sheasmör och skyddar händerna effektiv mot yttre påfrestningar!

Ole Henriksens Lavender Body Oil är däremot en superprodukt för återfuktning hela kroppen. Den stimulerar cellförnyelsen, vilket håller huden mjuk och smidig. Oljan absorberas fort och lämnar en härlig lavenderdoft på din hud.

Mörka höstkvällarna kan vara mysiga men de flesta av oss nordbor känner att huden blir grå och glåmig när solstrålarna lyser bara med sin frånvaro. Ibland kan det vara skönt att piffa upp hösthuden med lite extra färg och glöd. Prova till exempels Decléors Decleor Self-Tanning Milk Natural Glow som kan användas på både ansikte och kropp och ger en naturlig nyans som inte sticker ut för mycket i höstvädret utan ger dig bara den där perfekt strålande och friska looken!

 

 

Shop the article

Kérastase Resistance Ciment Anti-Usure (200ml)
Kérastase Resistance Ciment Anti-Usure (200ml)

199 kr 299 kr 299 kr Rek.pris 

25
Redken All Soft Duo
Redken All Soft Duo

313 kr 329 kr Rek.pris 

20
L'Occitane Lavendel Hand Cream
30ml 75ml
L'Occitane Lavendel Hand Cream

fr. 72 kr fr. 85 kr fr. 75 kr Rek.pris 

0
Pixi Glow Tonic (250ml)
Pixi Glow Tonic (250ml)

239 kr 299 kr 299 kr Rek.pris 

35

Share