Du skadar väl inte din hud med ditt solskydd?

Du skadar väl inte din hud med ditt solskydd?

Varje beautylover vet att den underbara solen också är roten till rynkor och pigmentfläckar och att det är viktigt att skydda sig med SPF, men läs denna artikel innan du rotar fram någon gammal tub du hittat längst bak i skåpet!

Keep it fresh

Precis som all hudvård har även skolskyddsmedel ett utgångsdatum, dels från när produkten är tillverkad (cirka 3 år), men också efter det att den har öppnats. På de flesta produkterna finns en symbol tryckt på baksidan eller undersidan i form av en burk med en siffra och bokstaven M. Detta indikerar hur länge efter det att du har öppnat produkten som du kan använda den. Står det till exempel 12M är det säkert att använda produkten i 12 månader efter öppnandet, och därefter ska den förpassas till papperskorgen.

Safe keeping

Även produkter som ligger på rätt sida av utgångsdatumet kan bli dåliga om de förvarats fel. Tänk på att undvika värme och solljus, och förvara dina skönhetsprodukter svalt och mörkt när du inte använder dem. Undvik gärna att ha dem i badrummet där temperaturen kan bli hög vid duschar och bad. Om solskyddet ändrar färg, soft eller konsistens kan det ha tappat en del av effekten, och bör därför bytas ut.

Just the right amount

Tänk på att inte snåla med dina solskyddsprodukter, speciellt när solen står som högst på himlen och är som mest skadlig. För att få fullgott skydd i nivå med den SPF som står på flaskan krävs en generös applicering - ca 60 ml, eller två fulla matskedar. Dessutom bör du återapplicera solskydd efter bad eller om du svettats mycket för att vara säker på att vara ordentligt skyddad.

Dags att uppdatera solskyddet? Här hittar du alla våra solprodukter för ansikte och här kan du handla alla våra solprodukter för kropp!

Shop the article

Share