Du använder väl inte fel hårspray?

Du använder väl inte fel hårspray?

Hårspray som hårspray tänker kanske vissa – men det är helt fel! Beroende på hur du använder din spray och vilket resultat du vill nå är det av högsta vikt att du väljer rätt typ av hårspray, vi lär dig allt du behöver veta.

Vilken typ av spray?

Alla hårsprayer fungerar inte likadant, och det första du måste reda ut innan du slår till på en ny spray är hur du vill använda den. Är du i första hand ute efter en hårspray som fixerar din frisyr, eller är det viktigt att den kan borstas ur? Tänk igenom vilka användningsområden noga och välj sedan därefter

Working spray är en hårspray som du använder före dess att du jobbar med värmeverktyg eller liknande, det vill säga innan du formar håret. En working spray innehåller ofta värmeskydd och är ofta torrare än andra sprayer för att inte klistra eller bli stelt.

Produkttips: Macadamia Naturail Oil Fast-Drying Working Spray

Styling spray används under tiden du stylar ditt hår med locktång, plattång eller liknande. En bra styling spray har egenskaper som underlättar din styling och kan till exempel skydda mot frizz eller ge extra volym. Även en styling spray bör gå att borsta ut, och har mer stadga än en workingspray, men mindre än en typisk finishing spray. Om du är ute efter en allroundspray är en stylingspray med medelhård stadga att föredra.

Proddukttips: Bumble and Bumble Does it All Styling Spray

Finishing spray är det som i slutändan fixerar din frisyr och gör att den håller sig exakt som du önskar. Finishing sprays är ofta lite klistrigare i konsistensen, så välj gärna en som är finfördelad och torkar snabbt för att den skall vara enklare att använda. Söker du efter en hårspray som skall hålla en uppsättning på plats under en hel natt så är det definitivt en finishing spray du är ute efter.

Produkttips: ghd Final Fix Hairspray

Tänk på stadgan!

När du har valt vilken typ av spray du är ute efter kan det vara en bra idé att bestämma hur hård stadga du vill ha. De flesta märken graderar sina produkter i soft-medium-hard eller på en skala. Om du är ute efter en extremt hållbar spray som inte ska låta håret röra så mycket på sig (till exempel för en uppsättning) satsar du på en med hård stadga, och om du istället är ute efter en mjukare spray utan fixerande egenskaper väljer du soft.

Shop the article

Share