De 3 sämsta sakerna du kan göra mot din torra hy

De 3 sämsta sakerna du kan göra mot din torra hy

Lider du av torr hy? Då finns det många fällor att undvika, speciellt under höstsäsongen när luften är fattig på fukt. Vi listar tre saker som du bör undvika för att inte förvärra problemen.

Var snäll mot huden

Många tvålar och ansiktstvättar innehåller kemikalier och ingredienser som kan irritera huden och gör att den torkar ut snabbare. Välj därför produkter med omsorg, speciellt om du har känslig hy. Estelle & Thild BioCleanse Silky Soft Cleansing Milk är en mild rengöringsmjölk som rengör effektivt och gör huden mjuk och smidig. Glöm inte att alltid följa upp rengöringen med ett bra serum! Blithe Pressed Serum Tundra Chaga är lätt, återfuktande och smälter snabbt in i huden. Förutom att den är svalkande och en riktig törstsläckare för huden är den gjord av 60 procent Chaga svamp som är fullproppad av antioxidanter!

Ta det lugnt med värmen

Huden innehåller ett naturligt fettlager som ska hålla den mjuk och smidig. Värme löser fett och därmed torkas huden ut om du tvättar ansiktet med för varmt vatten. Samma sak om du tvättar dig för ofta. Använd fingervarmt vatten och applicera därefter en bra ansiktsolja som är skonsammare än vattenbaserade krämer när det är kallt och blåsigt ute. Weleda Almond Soothing Facial Oil är lugnande för huden och gör den mjuk och smidig.

Skärmen stjäl din fukt!

Idag tillbringar många av oss stora delar av dygnet framför datorn. Både strålningen från skärmen och den ofta torra inomhusluften på ett kontor kan göra att huden blir torr och stressad. Om du känner att huden börjar bli stram är det guld att ha en återfuktande ansiktsspray till hands. En mycket omtyckt produkt är Dermalogica Multi-Active Toner som är fräsch och härlig när du behöver pigga upp ansiktet.

Shop the article

Share