Beautypoddarna Anja Skeppe Grahn och Tina Misaghi om höstens överlevnadsknep

Beautypoddarna Anja Skeppe Grahn och Tina Misaghi om höstens överlevnadsknep

De mörka kvällarna, den torra och nariga hyn och den ständigt närvarande vardagsstressen känns ofta som ett minne blott under sommarmånaderna men blir alltmer påtagliga när hösten kickar igång på riktigt. Vi träffade STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn och skribenten, DJ:n och skönhetsfantasten Tina Misaghi som tillsammans driver STYLEBYs populära Beautypoddför att snacka om höstens absolut bästa överlevnadsknep i skönhetsvägar.

Vilka ingredienser räddar den torra hösthyn och vilken produkt är ditt hemliga vapen nummer 1 för att förlänga din fräscha sommarglow? Anja och Tina vet!

På hösten kickar vardagen igång. Hur håller man alla bollarna i luften? Hur påverkar vardagsstressen hyn?

Anja: Stress påverkar min hy och hälsa generellt väldigt negativt och därför jobbar jag sedan några år tillbaka med att hela tiden försöka eliminera stressen ur mitt liv. Träning prioriteras, men inte till varje pris. Jag hinner inte gå på så mycket ansiktsbehandlingar som jag önskar men istället ser jag till att jag har en bra hudvårdsrutin dagligen vilket gör det mindre viktigt med större ”renoveringar”. Att ta 20 minuter för mig själv i badrummet varje morgon och kväll är också som meditation för mig.

Vad lägger du fokus på i din egen hudvårdsrutin på hösten?

Anja: Jag ska försöka unna mig fler sheetmasker, både att ta tiden att lägga dem men också köpa de bästa från koreanska märken som Aromatica, Cremorlab och Mizon. Jag är övertygad om att min hy kommer tacka mig.

Vad har du för knep för att orka med de allt mörkare kvällarna?

Anja: Anamma myset! Tända en brasa, dricka te, kolla film och såklart, lägga en ansiktsmask!

Vad kan man göra för att behålla sin sommarglow lite längre?

Tina: Glow är väldigt viktigt för mig! Jag tillför vitaminer, speciellt C-vitamin som verkligen boostar lystern när hyn känns grå och tråkig. Akademikliniken Pure Glow Oil är en drömprodukt.

Vad ska man tänka på när man byter hudvårdsrutin inför hösten?

Anja: Så fort det blir kallare ute och värmen drar igång inomhus blir det torrare och då gäller det att uppgradera hudvårdsrutinen med ännu mer fukt.

Tina: Jag upplever också att ju duktigare jag är på att återfukta huden även under sommarmånaderna, ju bättre står huden pall under hösten och även sedan när vinterkylan verkligen drar in.

Anja: Just nu kör jag mycket på hyaluronsyra, som Mizon Hyaluronic Acid 100, men börjar det närma sig nollgradigt adderar jag även fett, som en mysig ansiktsolja från Estelle & Thild eller ceramidkapslarna från Elizabeth Arden.

Tina: Ceramider är toppen för torr hud!

Det bästa botemedlet för nariga händer?

Tina: Skrubba händerna med jämna mellanrum och återfukta med handkräm som helst inte är vattenbaserad utan innehåller mer fett, som L’Occitane Shea Hand Cream, och se till att smeta på det en bra stund innan du kliver ut utomhus.

Bästa botemedlet mot torra läppar?

Anja: Jag är helt beroende av läppbalsam och när det är höst uppgraderar jag gärna med Eight Hour Cream Intensive Lip Repair Balm. Önskar du lite färg rekommenderar jag krämiga bareMinerals Gen Nude Radiant Lipstick. RMS har också underbara, färgade läppglans som känns som balsam på läpparna.

Shop the article

Mizon Hyaluronic Acid 100 (30ml)
Mizon Hyaluronic Acid 100 (30ml)

244 kr 340 kr Rek.pris 

9
bareMinerals Gen Nude Radiant Lipstick
Tutu Honeybun
bareMinerals Gen Nude Radiant Lipstick

244 kr 305 kr Rek.pris 

0
Akademikliniken Pure Glow Oil (30ml)
Akademikliniken Pure Glow Oil (30ml)

896 kr 1120 kr Rek.pris 

1
L'Occitane Shea Hand Cream
150ml 30ml
L'Occitane Shea Hand Cream

fr. 63 kr fr. 79 kr fr. 79 kr Rek.pris 

4

Share