Inlägg taggade med "beauty"

Förebygga ålderstecken i solen

Vi har sagt det innan och vi säger det igen: hela 80 procent av hudens förtida åldrande är ett resultat av de skadliga effekterna av UVA- och UVB-exponering. Man kan alltså inte vara för noga med att skydda sin hud mot solen. Som tur finns det en rad olika solskyddsprodukter att välja mellan och långt borta är de dagarna effektivt solskydd var synonymt med ett tjockt lager zinkkräm på näsan. Vi valde ut våra absoluta favoriter med högt solskydd. Perfekt för dig som vill ha ordentligt skydd med en viktlös känsla. 

Dermaceutic Derma Defense

En riktig all-in-one hjälte. Denna DD cream har en trippelfunktion: det är en dagkräm som återfuktar, skyddar och jämnar ut hudtonen. Huden får en fin lyster och jämnare hudton, och med SPF 50 kommer du älska denna året runt! Den finns i två olika nyanser som passar phototyp 1-4.

Dermaceutic Sun Ceutic Tinted

Sun Ceutic Tinted  är en mjukgörande solskyddcreme som hjälper till att motverka uppkomsten av pigmentfläckar och förhindrar förtida hudåldrande på grund av UV- strålning. Det kraftfulla filtret ger ett högt solskydd, 50+, och innehåller både minerala och fysikaliska filter. Det skyddar effektivt mot både UVA och UVB-strålar och det  naturliga mineralpigmentet ger huden en fin lyster. I Sun Ceutic Tinted finns också en kraftfull stamcellsstimulator samt reparerande ingredienser så som hyaluronsyra  och aloe vera.

2019-05-10 @ 15:17:25
Allt du behöver veta om trendingrediensen nyponfröolja
Drömmer du om sammetslen hy med jämnare hudton men får ständigt kämpa med stramande kinder och pigmentfläckar? Då har vi något för dig! Den omtalade mirakelingrediensen nyponfröolja har flera fantastiska fördelar och kan bland annat minska synligheten av såväl ålderstecken som acneärr och pigmentfläckar. Läs mer så får du veta varför denna mirakelingrediens är så effektiv. 

Reparerar hudbarriären

Nyponfröolja är en snabbt absorberande torrolja. Den rena, orafinerade nyponfröoljan har en mörk orange/röd färg och är rik på linolsyra (omega 6) och särskilt rik på linolensyra (omega 3). Dessa essentiella fettsyror är anti-inflammatoriska, vilket gör nyponfröoljan till en perfekt "hudreparatör". Omega 6 binder ceramider i huden och fungerar därmed som en byggsten för hudcellerna.  

Säg adjö till acneärr och solskador

Nyponfröolja sägs även hjälpa till att snabbare läka akne, ärr och solskador på huden. Det innehåller pro vitamin A, som kan bilda vitamin A i huden, som hjälper till att läka akne, ärr och pigmentfläckar snabbt och effektivt.


Ungdomens källa

Omega 3-fettsyrorna är inte bara regenererande utan även kraftfulla antioxidanter som motverkar uppkomsten av ålderstecken. Nyponfröjaoljan främjar bildandet av nya hudceller och har en fantastisk anti-age effekt. För bästa resultat rekommenderar vi ren nyponfröolja. Den kan antingen användas som den är och appliceras morgon och kväll på huden direkt eller blandas med din vanliga ansiktskräm.
2019-04-05 @ 17:10:32
Behåll din ungdomliga hy i solen.

Solen är en av de absolut största orsakerna till hudens för tidiga åldrande – det vet vi alla. Men visste du att hela 80 procent av hudens förtida åldrande är ett resultat av de skadliga effekterna av UVA- och UVB-exponering? Vi tog fram en solskyddsguide så att du kan njuta av både de soliga dagarna och en ungdomlig hy!

Använd en tillräckligt hög skyddsfaktor

Vem vill inte ha en härligt solkysst hy? Men här gäller det att ha lite tålamod. Skyndar du dig långsamt till den perfekta brännan så blir den faktiskt jämnare och den kommer till och med att hålla längre. När man fortfarande är vinterblek är det hög solskyddsfaktor som gäller: välj minst SPF 30 men helst 50 för ansiktet i början på sommaren. När du väljer en högre faktor behöver du inte applicera ett så tjockt lager för att få tillräckligt skydd (kritvitt fettlager på nyllet är dessvärre inget som skriker beach babe direkt…). Byt till lägre först när du fått lite färg. Vill du vara säker på att inte få några hyperpigmenteringar så använder du hög skyddsfaktor under hela sommaren.

Matcha rätt

Tillräckligt högt solskydd hjälper dig en bra bit på vägen men vill du behålla din ungdomliga hy länge så är det framförallt två ingredienser som du bör lägga till i din rutin: C-vitamin och A-vitamin. Rutinen kallas för CSA och har tre väldigt enkla steg som ger helt makalösa effekter:

1. C-vitamin på morgonen
2. Följt av solskydd.
3. A-vitamin på kvällen.


Enkelt va? För att komma igång kan du testa till exempel att använda Medik8 Daily Radiance Vitamin C som din dagkräm. Den har SPF 30 i sig men vi rekommenderar att du kombinerar dagkrämen med ett faktiskt solskydd – särskilt i början på sommaren. Till exempel Physical Sunscreen SPF30 vårdar, lugnar och skyddar din hy samtidigt som den motverkar UVA- och UVB-strålning. Sedan till den mest spännande delen: steg 3! Använd en produkt med A-vitamin (a.k.a. retinol) innan du lägger dig. Då kommer din hy att motverka ålderstecken medan du sover! Testa till exempel Night Ritual Vitamin A från Medik8. Den innehåller 0.2% inkapslad retinol och har en avancerad inkapslingsteknik som möjliggör att retinolen överförs långsamt till huden för att minska irritationer.  Perfekt för alla som vill börja med retinol!

Tänk på att även här gäller det att skydda långsamt! Applicering av retinol ska nämligen påbörjas gradvis. Använd en produkt med retinol en gång i veckan vecka under de första två veckorna. Sedan var tredje dag under de efterföljande två veckorna och därefter varje eller varannan kväll. 

2019-03-28 @ 16:13:19
3 hårvårdslöften till det nya året

Med det nya året i nära antågande är det hög tid att börja fila på nyårslöften. Varför inte låta 2019 bli året då du låter dina värsta vanor för håret gå i graven och bytas ut mot rutiner som kommer att ge dig starkt, friskt och vackert hår med knappt någon ansträngning alls?

Låta håret vila från verktyg som sliter 

Det är lätt att slentrianmässigt sträcka sig efter värmeverktygen när det är dags att få fason på frisyren, men faltum är att överdriven användning kan skada och torka ut håret vilket kan göra det torrt och livlöst. Låt 2019 bli året då du experimenterar med frisyrer som inte kräver värma så som flätor, uppsättningar eller varför inte en lättfixad beachlook? Applicera en produkt som ger mycket textur så som R+Co Sail Soft Wave Spray och krama lätt håret medan det torkar för att skapa en avslappnad, sexig look. Spar sedan värmeverktygen till speciella tillfällen, och glöm inte att preppa håret med en värmeskyddande spray så som Maria Nila Cream Heat Spray! 

Göra inpackningen till en vana

Om man har lat eller har bråttom är det lätt att hoppa över den extra stunden som det tar att unna håret en inpackning, men det är en kortsiktig lösning som kan straffa sig i längden. Inpackningar verkar på djupet av håret och beroende på vilken produkt du väljer kan regelbundna inpackningar ge dig både vackrare och mer återfuktat hår. Satsa istället på en inpackning som går fort så som Löwengrip Long Lasting Quick Hair Treatment som verkar på bara tre minuter och går håret nytt liv och näring. 

Rengör dina borstar och verktyg

Att ha rena borstar och verktyg är inte bara en bra idé ur hygiensynpunkt, gamla stylingrester och damm kan också skada ditt hår och göra att det behöver tvättas oftare (=ännu mer slitage). Låt det därför bli ett löfte att hålla prylarna i tipptopp-form under det nya året genom att tvätta dem regelbundet. För att underlätta för dig själv kan du med fördel välja en lättvättad borste så som en Tangle Teezer Salon Elite som enkelt sköljs av under rinnande vatten. Hey, det är inte fusk om det funkar!

2019-01-17 @ 00:00:00
Ge huden en detox efter högtiderna! Vi vet exakt har du trollar fram glow och suddar bort alla trötthetstecken!

Ta hjälp av syror

Visst känns det som att hela beauty-världen snackar om syror! Det är inte så konstigt med tanke på hur underbara resultat syraprodukter kan ge. Känner du dig som en novis? Misströsta ej! Du kan få fantastiska resultat redan med ett par välutvalda ingredienser.


För mer glow rekommenderar vi glykolsyra – en aha-syra som har minst molekyler och kan tränga ner djupast i huden. Den löser upp döda hudceller så huden blir jämn och full med lyster.

Är du ute efter renande, exfolierande egenskaper? Välj en produkt med salicylsyra! Salicylsyra är en oljelöslig syra som renar huden effektivt. Den funkar perfekt på fet och kombinerad hud då den löser upp både döda hudceller och talg. 

Detox-favorit nummer 1

Just nu längtar vi efter mer glow! Mask 15 från Dermaceutic är en peelande mask som ger en ren, klar hud. Med en kombination av både glykolsyra som cellstimulerar och tar bort döda hudceller och salicylsyra som renar porerna och bentonitlera som jobbar talgabsorberande är detta en effektiv produkt för att detoxa huden och ge den nytt liv. Den perfekta produkten att kicka igång det nya året med!
2019-01-03 @ 13:54:01
Här är allt du behöver för att rädda din vinterhy

Även om vintern kan vara en härlig tid med gnistrande snö och choklad framför brasan är den kalla årstiden inte alltid så snäll mot huden. Vind, kyla och torr inomhusluft kan vara förödande om man inte vårdar den på bästa sätt, därför har vi valt ut fem stjärnprodukter som håller ordning på hyn ända fram till våren kommer.

Dermalogica Special Cleansing Gel

Att avlägsna smink och smuts är a och o när det kommer till att hålla huden vacker och välmående men många rengöringsprodukter är uttorkande och lämnar huden fuktfattig. Special Cleansing Gel rengör skonsamt men ordentligt utan att torka ut huden. Massera noggrant in med cirkelrörelse, och skölj med vatten eller en fuktad ansiktshandduk, innan du går vidare i din hudvårdsrutin.

Dermalogica Daily Microfoliant

Många hudtyper behöver peelas för att visa sig från sin bästa sida, men starka scrub-produkter kan skada huden och torka ut mer än nödvändigt, speciellt om huden är utsatt för stora påfrestningar vädermässigt. Daily Microfoliant är en enzympeeling i pulverform som rengör huden på djupet, samtidigt som den är mild nog att användas dagligen av alla hudtyper.

Dermalogica Intensive Moisture Balance

Det absolut viktigaste för att hålla huden i schack under de kalla månaderna är att ösa på med fukt, fukt och mer fukt. Intensive Moisture Balance är en beautyklassiker som håller måttet år efter år och ger mjuk, återfuktad och vårdad hud utan att kännas kladdig eller oljig.

Dermalogica Total Eye Care

Den tunna huden runt ögonen förtjänar lite extra kärlek, speciellt när det är kallt och mörkt. Total Eye Care vårdar huden runt ögonen och motverkar ålderstecken och fina linjer. Dessutom innehåller den SPF som skyddar den känsliga huden mot vinterstrålarna som kan vara förrädiskt starka.

Dermalogica Ultracalming Serum Concentrate

Serum är ett bra tillägg i hudrutinen, och kan lätt anpassas efter säsong för att ge maximal effekt. Satsa på ett serum som är lugnande och skyddande när vintern är i antågande. Ultracalming Serum passar alla hudtyper, inklusive de mest känsliga, och skapar en skyddande barriär mot yttre påfrestningar som kan skada hudytan.

 

2018-12-04 @ 11:56:39

Även om vintern kan vara en härlig tid med gnistrande snö och choklad framför brasan är den kalla årstiden inte alltid så snäll mot huden. Vind, kyla och torr inomhusluft kan vara förödande om man inte vårdar den på bästa sätt, därför har vi valt ut fem stjärnprodukter som håller ordning på hyn ända fram till våren kommer.

Dermalogica Special Cleansing Gel

Att avlägsna smink och smuts är a och o när det kommer till att hålla huden vacker och välmående men många rengöringsprodukter är uttorkande och lämnar huden fuktfattig. Special Cleansing Gel rengör skonsamt men ordentligt utan att torka ut huden. Massera noggrant in med cirkelrörelse, och skölj med vatten eller en fuktad ansiktshandduk, innan du går vidare i din hudvårdsrutin.

Dermalogica Daily Microfoliant

Många hudtyper behöver peelas för att visa sig från sin bästa sida, men starka scrub-produkter kan skada huden och torka ut mer än nödvändigt, speciellt om huden är utsatt för stora påfrestningar vädermässigt. Daily Microfoliant är en enzympeeling i pulverform som rengör huden på djupet, samtidigt som den är mild nog att användas dagligen av alla hudtyper.

Dermalogica Intensive Moisture Balance

Det absolut viktigaste för att hålla huden i schack under de kalla månaderna är att ösa på med fukt, fukt och mer fukt. Intensive Moisture Balance är en beautyklassiker som håller måttet år efter år och ger mjuk, återfuktad och vårdad hud utan att kännas kladdig eller oljig.

Dermalogica Total Eye Care

Den tunna huden runt ögonen förtjänar lite extra kärlek, speciellt när det är kallt och mörkt. Total Eye Care vårdar huden runt ögonen och motverkar ålderstecken och fina linjer. Dessutom innehåller den SPF som skyddar den känsliga huden mot vinterstrålarna som kan vara förrädiskt starka.

Dermalogica Ultracalming Serum Concentrate

Serum är ett bra tillägg i hudrutinen, och kan lätt anpassas efter säsong för att ge maximal effekt. Satsa på ett serum som är lugnande och skyddande när vintern är i antågande. Ultracalming Serum passar alla hudtyper, inklusive de mest känsliga, och skapar en skyddande barriär mot yttre påfrestningar som kan skada hudytan.

 

2018-12-04 @ 11:56:35
5 veganvänliga favoriter för håret

Sedan länge är tiden förbi då man var tvungen att välja mellan bra produkter och att vara snäll mot miljön och djuren, idag finns en uppsjö av fantastiska beautyfavoriter som är både veganska och cruelty free – vi har valt ut våra fem favoriter just nu.

Maria Nila Colour Refresh

Oavsett vilken hårfärg du har finns det en perfekt veganvänlig inpackning som gör den djupare och mer intensiv mellan färgningar, samtidigt som den vårdar och återfuktar håret. Och du som har ljust eller blekt hår kan med fördel använda Colour Refresh som en toning för att skapa temporära trendfärger med till exempel blåa Azure eller persikofärgade Peach. Storsäljaren Pearl Silver ger perfekt askiga toner och dämpar gula nyanser och är därför en favorit för många blondiner som vill hålla färgen på topp mellan frisörbesöken.

Maria Nila Palett True Soft Duo

Torrt hår blir lätt flygigt och frissigt, framförallt under vinterhalvåret därför behövs mängder av fukt och näring för att hålla svallet mjukt och välmående dessa månader. True Soft passar de flesta hårtyper och förvandlar snabbt håret från trassligt burr till lättmanövrerade längder.

Maria Nila Structure Repair Leave in Cream

Att hitta rätt i stylingdjungeln kan vara svåra att hitta om man eftersöker produkter som är både cruelty free och veganska, men Structure Repaire Leave in Cream tickar alla boxar och är perfekt för den som vill ha en extra vårdande och skyddande produkt inför användning av värmeverktyg. Appliceras i fuktigt hår och passar alla hårtyper som behöver lite extra kärlek.

Maria Nila Head & Hair Heal Masque

Under årets kalla månader får många problem med torr och kliande hårbotten vilket inte är någon höjdare, vare sig för humöret eller utseendet, då torr hårbotten ofta kan ge upphov till mjäll.  Head & Hair Heal Masque är antiinflammatorisk och lugnar och lindrar hårbottenproblem samtidigt som den stimulerar till ökad hårväxt – två flugor i en smäll!

Maria Nila Finishing Hairspray

Det är notoriskt svårt att hitta veganska hårsprayer som håller måttet när det kommer till hållbarhet och flexibilitet och därför är vi lite extra glada för Maria Nila Finishing Hairspray. Att den dessutom är fri från parabener och sulfater, klimatkompenserad och tillverkad i Sverige får man se som en extra bonus för miljön och samvetet, eller hur?

2018-12-04 @ 11:52:26
Julklappsguide: beauty-klapparna till någon som redan har allt

Julen närmar sig med stormsteg, och det är hög tid att välja ut klappar till alla nära och kära. Beautyklappar är ett vinnande koncept, även till kompisen som redan har allt – spana in dessa guldkorn som passar även dem med ett redan välfyllt badrumsskåp.

Sheet Masks från Berrisom

Den som redan har allt kanske ändå saknar en återfuktande sheetmask med doft av björnbär som får hen att se ut som en panda medan den används? Eller en bubblande mask som rengör huden med kolsyra och fruktenzymer? Plocka ihop ett kit med roliga masker för alla tillfällen för att skapa den perfekta personliga klappen.

Doftljus från Voluspa

Doftljus kan man aldrig få för många av, speciellt om de kommer i vackra förpackningar som blir som en inredningsdetalj i sig själv. Voluspa andas klassisk lyx och har en uppsjö av dofter och utformningar så att det går att hitta en klapp som passar alla.

En lyxig läppolja

Även om det svämmar över av gloss och stift hos beautynörden så kanske det saknas en vårdande och samtidigt snygg läppolja? Clarins Instant Light Lip Comfort Oil finns i ett flertal färger, välj piggt ljusblåa Mint om du vill vara helt säker på att mottagaren inte har något liknande sen innan! NYX Professional har en lite mer klassisk variant, #thisiseverything Lip Oil som mjukar upp läpparna samtidigt som den ger en högblank yta.

Mason Pearson Handy Bristle Nylon

För den som verkligen, verkligen har allt finns det bara en sak att göra: köp något som den redan har men i en mycket bättre och lyxigare version! Som denna hårborste som uppnått kultstatus och används av både kändisar och toppfrisörer. Förvisso kostar den en slant, men med rätt skötsel sägs den hålla en hel livstid, så att den som får din fina klapp kommer att minnas det länge. 

Sigma Beauty Finished Face Brush Set

Alla beautyälskare vet att rätt verktyg är en förutsättning för en perfekt applicerad look, och därför kan man aldrig få för många borstar i sitt kit! Dessa tre godingar passar för både flytande och torra produkter och låter din klappmottagare blenda och borsta som ett proffs!

2018-11-23 @ 13:47:14
Julklappsguide: lyxiga beauty-klappar till någon som du tycker om

Vill du skämma bort någon lite extra i år? Varför inte satsa på en ultralyxig beautyklapp som kan sätta guldkant på din favoritpersons liv som hen kanske inte hade unnat sig själv! Vi har valt ut fem favoriter som passar perfekt under granen.

Rituals the Ritual of Ayurveda Balancing Ceremony

Den perfekta klappen till någon du tycker om som behöver unna sig själv lite avslappning är ett komplett spakit med alla produkter som kan behövas för att bli mjuk, återfuktad och lugn i sinnet.

MOR Emporium Classics Home Diffusers Kit Blood Orange

En lyxig rumsdoft kan få vilken skrubb som helst att kännas mer hemtrevlig, och ännu bättre blir det så klart om den kommer i form av en elegant diffuser i klassiskt stilren design. Med detta kit får du behållare, stickor och doft som kan fyllas på så att din presentmottagare kan tänka på dig även långt efter att julen städats ut.

bareMinerals Gen Nude Lip Vault

Känner du någon som älskar nudefärgade läppar och är en sucker för att testa nya läpp-produkter? Varför inte slå på stort och slå in 20 av bareMinerals populäraste nude-produkter som en klapp till någon du tycker om. Kittet innehåller fullstora produkter med fyra olika effekter, från mjukaste gloss till högblankt lack, så att mottagaren kan vara säker på att alltid ha den perfekta läppisen till alla looks.

ghd Dry & Style Luxury Gift

Är bara det bästa gott nog för din älskling i år? Varför inte unna henne eller honom de ultimata stylingprodukterna i en lyxigt guldfärgad specialutgåva som skulle kunna göra vem som helst grön som Grinchen av avund! ghd:s Air Dryer och Gold Styler används av frisörer världen över, och är sedan länge storfavoriter bland beautynistas med krav på hög kvalitét. 

YSL Black Opium EdP Limited Edition

Denna moderna twist på YSL:s klassiska doft Opium som dessutom blivit klädd i en vacker limiterad flakong finns det inte många parfymkonnässörer som skulle tacka nej till. Och utöver att njuta av väldoften kommer den som fått gåvan dessutom att bli påmind om dig varje morgon när hen sprutar på sig sin parfym som bonus!

2018-11-23 @ 13:06:27
Möt skaparen bakom den nya hårvårdsfavoriten Martinsson King

Vi fick en stund med hårstylisten David Glover, skaparen bakom det nya hårvårdsmärket Martinsson King, och avhandlade allt från stylingtrender till typiska hårvårdsmissar. Läs intervjun så får du veta hur Martinsson Kings modulära hårvårdsprodukter kan hjälpa dig att uppnå ditt drömsvall och hur du på bästa sätt hanterar statiskt hår.

Du är en internationell hårstylist och har jobbat med några av dom största namnen inom branschen. Vad fick dig att vilja skapa ditt egna varumärke inom hårvård?

När jag kollade runt, såg jag ingen som gjorde någonting nytt eller innovativt. Jag bestämde mig för att starta ett eget varumärke som talar för behoven hos dem som letar efter hållbara resultat och för naturligt vackert hår. Min önskan är att göra något som verkligen känns värdefullt, något som gör en stor skillnad i ditt liv och hur du ser på din hårvård.

Martinsson King är ett modulärt hårvårdssystem. Vad betyder detta och varför ska man välja Martinsson King?

Vi jobbar kring personalisering. Med våra produkter kan du justera hur din hårvård utförs på samma sätt som du kan göra med din hudvård. Andra produkter tar inte hänsyn till de förändringar vi upplever dagligen och hur det påverkar vårt hår.

Hur ska jag använda Martinsson King produkter för bästa resultat?

Du kombinerar vårt schampo och balsam tillsammans med serum som matchar det ditt hår behöver. Välj mellan Volume, Hydrating eller Smoothing. Du kan använda serumet för att styla i handdukstorkat hår och för att blanda med schampo och balsam för extra effekt. Vi har nyligen rest runt till våra salonger i USA och Kanada och resultaten är fantastiska.

Låt oss till exempel säga att du har ett fint blont hår som blir lite torrt, speciellt under vintern. Då behöver du både fukt och volym. Vanligtvis kan du inte få det, eftersom det hydratiserade produkterna tynger ner ditt hår. Med våra produkter behöver du aldrig kompromissa. Använd Volume Infusion i vårt balsam och i hårrötterna för styling. Blanda Hydrating Infusion med vårt schampo och applicera lite mer på topparna för extra fukt.

Vilka är de vanligaste hårvårds misstagen som dina kunder gör? Och hur fixar man dem?

Det vanligaste som folk tror är att du måste använda massor av olika produkter och vara en expert för att ha vackert hår. Det är inte sant! Om dina produkter är rena och bra, behöver du bara några få produkter för att behålla hårkvalitén. Vi erbjuder våra användare enkla online tips som visar dem hur de kan ha ett fint hår varje dag. Du blir kär i en produkt så fort du känner en förbättring av hur ditt hår kommer kännas och prestera.

Vad är den största hårtrenden under just nu?

Enkelt, hälsosamt hår är trendigare än någonsin. Oavsett form och struktur, när ditt hår är välskött och omhändertaget så lägger alla runt omkring dig märke till det och som resultat får ditt självförtroende en extra boost.

….och hur får man looken?

Klipp ditt hår regelbundet efter 6-8 veckor, och använd vårt schampo och balsam för att behålla den friska glansen som ditt hår behöver för att se fint ut. Lägg lite Volume Infusion i hårets rötter innan du blåser det för att ge håret volym, och Hydrating Infusion i topparna för flexibilitet och rörelse. Avsluta med lite Smoothing Infusion för att tämja och kontrollera de håren som sticker upp.

Vintern är här och mitt hår flyger omkring! Vad är ditt bästa tips för att hantera statiskt hår?

Statiskt hår orsakas av brist på fukt i luften. Detta är särskilt vanligt i skandinavien under vintern, då vi är mycket inomhus. Vårt hår och vår hud blir extremt uttorkande och därför måste vi anpassa vår hud- och hårvård. Att lägga till rikare, vårdande ingredienser i din dagliga rutin hjälper dig förebygga statiskt hår. Jag rekommenderar att du använder vår Prime Condition Rinse, även om du vanligtvis inte gillar att använda balsam och blanda det med 6 pumpar Hydrating Infusion för att försegla fukt och skydda. Skölj mycket lätt, lämna en liten del i håret och applicera några pumpar Smoothing Infusion efter du handdukstorkat håret innan du stylar det!

2018-11-15 @ 15:44:57

Efterfrågan på veganvänliga produkter har aldrig varit större än nu, vilket har lett till att de virtuella hyllorna svämmar över av beautyprodukter som tillverkats utan att djur tagit skada. Men vilka är egentligen bäst? Vi listar våra fem absoluta favoriter just nu.

Maria Nila Colour Refresh

Det enklaste sättet att hålla färgat hår snyggt och nyansen intensiv är att pigga upp frisyren med en färginpackning mellan varven. Maria Nilas Colour Refresh kan användas av alla hårtyper och förutom att vara veganska är de även fria från sulfater och parabener och tillverkade i Sverige vilket ger kortare transporter = snällt mot miljön!

Pai Skincare Rosehip Bioregenerate Fruit Seed Oil Blend

Denna blandning av nyponfröolja och nyponfruktolja har uppnått kultstatus i skönhetskretsar på grund av sin förmåga att att minska synliga ärr, solskador och rynkor i ansiktet. Den ekologiska oljan fungerar genom att stimulera hudens återuppbyggnad och boostar samtidigt huden med vitaminer och essentiella fettsyror.

Smith & Cult The Tainted Lip Stained Flatte

Lacka läpparna utan dåligt samvete med denna matta och täckande hybrid mellan stift och gloss. Med en massa färger att välja på, och en lyxig guldhylsa som ligger snyggt i handväskan är den en storfavorit när det kommer till veganskt smink.

Maria Nila True Soft Argan

Arganolja är ett måste för nästan alla hårtyper, och vi är extra glada över att ha hittat en som gör håret silkeslent, samtidigt som den är 100% vegansk. True Soft Argan ger håret näring samtidigt som den skyddar mot frizz och UV-strålning.

Pai Skincare Perfect Balance Blemish Serum Copaiba & Zinc

Balanserar huden med naturliga ämnen så som zink och antioxidanter som stärker huden och skyddar mot fria radikaler. Detta lugnande serum stävjar också produktionen av talg vilket leder till mindre fet hud och minskat antal tilltäppta porer och blemmor.

 

2018-11-12 @ 11:02:33
Mirror glaze-hud: så här får du en extrem glow

Låter det konstigt att ta sin beautyinspiration från bakverk? Ja kanske lite, men det är precis vad den nya mirror glaze-trenden gör, och det är den förföriskt glossiga glansen hos glasyr på munkar och kakor som eftersträvas. Sugen på att pröva? Vi visar dig de bästa produkterna och knepen för att lyckas.

Grunden är allt

Hög glans ställer höga krav på huden, små ojämnheter och orenheter blir nämligen också highlightade när man vrider upp glansen. Börja därför med en rengörande och utjämnande ansiktmask som ger fint glow i grunden. Den som inte har hela dagen på sig kan med fördel testa Lumene Kirkas Glow Reveal 60 Second Facial som är en snabbverkande mask som ger dig ren och strålande hud på endast en minut. Följ upp med ett fuktgivande serum för att undvika att torr hud ger ojämn glans, Pixi Rose Caviar smälter in huden och doftar underbart av rosor. För riktiga torrisar kan en ansiktsolja vara ett bra alternativ; Kora Noni Glow Face Oil ger omedelbar glow utan att kännas kladdig på huden.

Välj rätt bas

Det säger sig lite själv, men helmatta produkter är givetvis bannlysta för den som vill få ett glossigt resultat, satsa istället på en lätt foundation med mycket lyster som låter huden skina igenom så som Sensai Luminous Sheer foundation som glider på fjäderlätt på huden. Den som har lite tightare budget kan med fördel spana in Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation som ger fin och lätt täckning.

Det lilla extra

Addera extra glow på de ställen där det behövs till exempel över käkbenet, längs med näsan och i amorbågen. Välj mellan en flytande highlighter så som NYX Professional Away we Glow eller ett skimrande puder så som beautyfavoriten Mary-Lou Manizer från the balm.

Avsluta med gloss

Ingen mirror glaze look är komplett utan ett högblankt läppglans som kronan på verket. Klassiskern Juicy Tubes från Lancôme finns i en mängd utföranden som ger en hint av färg och riktigt glossig finish. MAC Lipglass i färgen C-Thru är en favorit för många som vill ha en lite ljusare läpp med megaglansig yta.

2018-11-12 @ 10:56:19

💄 Grymma priser på över 1000 bästsäljare! Klicka här > 💄