5 vanliga stylingfel som skadar ditt hår

5 vanliga stylingfel som skadar ditt hår

Vi har alla gjort dem utan att veta att de är skadliga – vi visar dig missarna du skall undvika för att få strålande hälsosamt hår.

Heat protect

Det absolut vanligaste felet när det kommer till styling är att hoppa över, eller använda ett för klent värmeskydd. Dagens värmeverktyg blir ofta upp till 200 grader varma, så det är viktigt att ditt skydd fungerar även upp till dessa temperaturer. Bangerhead Professional Protect My Hair skyddar i upp till 260 grader och vårdar dessutom ditt hår med extrakt från gojibär.

Keep it cool

Att ständigt använda värmeverktyg på håret kan också leda till skador; försök därför att minimera det genom att låta håret självtorka så ofta som möjligt. Idag finns en mängd produkter som ger utmärkt resultat även utan värme. Lockiga hår ser till exempel fab ut om det får självtorka med en spritz Redken Curvaceaous CCC Spray i! Raka hårtyper kan med fördel satsa på en volymgivande torrspray så som Oribe Dry Texturizing Spray de dagar då de undviker värmestyling.

Pick the right tool

Att dagligen använda plattång kan få håret att bli torrt och risigt på nolltid, ändå är det många som helt enkelt inte kan få någon pli på kalufsen utan. Då är det viktigt att välja rätt tång för att minska slitaget så mycket som möjligt. Ghd Platinum gör ditt hår rakt med bara ett drag, så att du slipper gå över varje parti mer än en gång vilket minskar den totala mängden värme ditt hår måste utså.

Stay away from the spray

Hårspray är verkligen en gåva när det kommer till styling, men var försiktig när du jobbar med värmeverktyg. Om du sprayar håret före användning av till exempel locktänger är risken stor att håret blir ordentligt skadat, använd därför alltid hårspray efter värmeverktyg.

Mix it up

Det är lätt att falla in i en rutin utan att ens märka det när det kommer till frisyrer. Men visste du att återupprepandet kan skada ditt hår? Om ditt hår stylas till exakt samma frisyr varje dag, t.ex. en hästsvans kommer samma yta på håret mekaniskt gnidas av din tofs eller klämma. På sikt kan det göra att håret blir skörare eller går av på vissa ställen. Satsa istället på variation när det kommer till frisyrer och byt ut alla snoddar och klämmor med hårda metallfästen till mer skonsamma snoddar så som Blax Snag-Free Hair Elastics.

 

 

Shop the article

Redken Curvaceous Ccc Spray
Redken Curvaceous Ccc Spray

169 kr 250 kr

0
ghd Platinum Black
ghd Platinum Black

2299 kr

0
Blax Snag-Free Hair Elastics
Transparanta Amber Svarta
Blax Snag-Free Hair Elastics

71 kr 75 kr

0

Share