5 vanliga hårmissar som vi gör dagligen

5 vanliga hårmissar som vi gör dagligen

Styling är en självklar del av hårrutinen och många av oss upprepar dagligen saker som får frisören att brista ut i gråt. Men ingen fara, vi leder dig mot en bättre hårhälsa redan i dag!

Var inte för hårdhänt

Många går loss med handduken när det är dags att torka håret. Du ska aldrig ta i så att det uppstår friktion, det sliter på håret. Klappa bort den värsta fukten om du vill minska föntiden, eller ännu hellre – låt det lufttorka.

Glöm inte bort din frisör

Det är lätt att skjuta på frisörbesöket, speciellt om du håller på att spara ut håret. Men kluvna toppar måste klippas bort annars fortsätter hårstrået att splittas. Då riskerar håret på sikt att tunnas ut och gå av.

Låt håret torka innan hetta

Vi vet att det ofta är bråttom på morgonen! Men att använda platt- eller locktång innan håret är helt torrt riskerar inte bara att bränna sönder håret, det skadar även dina värmeredskap. Och glöm för sjutton inte värmeskydd! Kérastases Resistance Ciment Thermiq kan appliceras i både vått och torrt hår och gör svallet otroligt mjukt och glansigt.

Moist is queen

Efter en schamponering står hårets fjällskikt rakt ut och blir extra känsligt. Därför är det superviktigt att använda balsam för att försluta hårstrået, så att det behåller sin fukt och återfår glansen. Redken All Soft Conditioner gör underverk för torrt och grovt hår och gör det lättare att reda ut. 

Håll nere borstandet

Är du en av dem som har fått höra hela barndomen att du ska borsta håret jämt och ständigt? Då bör du tänka om! För mycket borstande skadar hårstråets yttersta lager och kan leda till frissighet och kluvna toppar. När håret är blött ska du dessutom inte borsta alls eftersom det då är som skörast. Använd hellre en bred kam, till exempel GHD Detangling Comb som reder ut håret smidigt utan att slita.

 

Shop the article

ghd Detangling Comb
ghd Detangling Comb

135 kr Rek.pris 

1
Kérastase Resistance Ciment Thermique (150ml)
Kérastase Resistance Ciment Thermique (150ml)

300 kr 375 kr 375 kr Rek.pris 

31
Redken All Soft Conditioner
500ml 250ml
Redken All Soft Conditioner

fr. 131 kr fr. 175 kr Rek.pris 

39

Share