5 vanliga fel vi gör när vi tvättar ansiktet

5 vanliga fel vi gör när vi tvättar ansiktet

Att noggrann ansiktsrengöring är A och O vet vi vid det här laget. Ändå upprepar många av oss flera klassiska misstag varje dag... Vi gör dig uppmärksam på fem vanliga fel i rengöringsrutinen.

Du tvättar för ofta...

Huden innehåller naturliga fuktbindare och mjukgörande ämnen. För mycket tvättande kan därför vara irriterande och uttorkande, vilket i sin tur kan öka talgproduktionen och göra huden fet. Använd med fördel Dermalogica Special Cleansing Gel för en effektiv ansiktsrengöring. Har du inte haft smink, solkräm eller svettats för mycket räcker det att skölja med ljummet vatten på kvällen.

...och använder fel produkter

Alla har vi olika hudtyper och det är viktigt att välja produkt utefter vad som passar just din. Tänk på att det är skillnad mellan feta crémer som används för riktigt torr hy och crémer som verkar återfuktande. En torr hy kräver mer mjukgörande ämnen som finns i exempelvis Biotherm Aquasource Creme Pnm Pot, medan personer med normal till blandad bör välja en lättare produkt med mer fukt.

Hårda tag sliter!

Det kan kännas skönt att gnugga ansiktet ordentligt efter rengöringen men detta sliter på huden och skadar elasticiteten. Badda försiktigt och glöm inte att använda en mjuk handduk som du byter ofta!

Du väntar för länge med fukten...

Huden ska inte hinna bli alltför torr innan du återfuktar, då blir det svårare för de aktiva ingredienserna att sjunka in. Applicera din återfuktning direkt efter rengöringen när huden fortfarande är lite fuktig. Vill du maximera hudens spänst efteråt är Mizon Peptide 500 effektiv för att addressera rynkor och fina linjer.

...och skrubbar för ofta

Peeling är fantastiskt för att bli av med döda hudceller men ska inte användas dagligen. Clinique City Block Purifying Charcoal Clay Mask + Scrub är en dubbelverkande mask som rengör och exfolierar huden och är perfekt att använda ett par gånger i veckan.

Shop the article

Dermalogica Special Cleansing Gel
250ml 500ml
Y
Dermalogica Special Cleansing Gel

fr. 300 kr fr. 375 kr

0
Mizon Peptide 500
Mizon Peptide 500

392 kr 490 kr

1

Share