5-stegsguide till tjockare hår

5-stegsguide till tjockare hår

Strävar du efter tjockare och fylligare hår finns det bättre knep att ta till än extensions som kan slita på både hår och plånbok. Läs vår guide för att få ett mer voluminöst svall på fem enkla steg.

Öka cirkulationen

Genom att öka blodcirkulationen i hårbotten ger du håret bättre förutsättningar för att växa snabbare och bli hälsosammare. Davines Well Being Massage Oil är en avslappnande olja för hårbotten som masseras in för att ge förbättrad mikrocirkulation och stimulerad hårväxt.

Rengör skonsamt (men ordentligt)

Det är viktigt att rengöra håret och hårbotten så att inte rester av hårprodukter blir kvar och bildar en hinna som kan försämra hårväxten, samtidigt som djuprengörande schampon kan torka ut både hår och hårbotten. R+Co Oblivion Clarifying Shampoo rengör på djupet men är tillräckligt skonsamt för att använda dagligen vilket gör det till ett utmärkt val för den som längtar efter tjockare hår.

Glöm inte inpackningen

Förutom att öka tillväxten kan även ett välvårdat hår upplevas som tjockare, eftersom hårstråna då inte tenderar att gå av i samma utsträckning. En kur eller inpackning med proteiner så som Olaplex  No. 3 Hair Perfector hjälper till att reparera hårstråna hela vägen ut till topparna, vilket får ditt hår att kännas både tjockare och starkare.

Addera volym

Med fel produkter och styling spelar det mindre roll hur tjockt håret är, det kommer ändå inte att nå upp till sin fulla potential. Maxa volymen genom att kombinera en bra volymgivare så som Redken Rootful 06, och föna håret med huvudet vänt upp och ner för att blåsa in extra volym i rötterna.

Ett sista lyft

För att bibehålla volymen i håret mellan tvättar kan det vara en god idé att införskaffa ett bra torrschampo. Torrschampo ger dels en direkt volymeffekt men fräschar också upp håret så att det inte behöver tvättas och stylas lika ofta, vilket minskar slitage – och i förlängningen antalet skadade hårstrån. Bangerhead Professional Fresh Me Up funkar för alla hårtyper och hårfärger, och kan användas dagligen.

Shop the article

Redken Rootful 06 (250ml)
Redken Rootful 06 (250ml)

200 kr 250 kr 250 kr Rek.pris 

6
Bangerhead Fresh Me Up (250ml)
Bangerhead Fresh Me Up (250ml)

55 kr 69 kr Rek.pris 

55
Olaplex No.3 Hair Perfector (100ml)
Olaplex No.3 Hair Perfector (100ml)

224 kr 299 kr Rek.pris 

70
R+Co Oblivion Clarifying Shampoo (177ml)
R+Co Oblivion Clarifying Shampoo (177ml)

239 kr 299 kr Rek.pris 

0

Share