5 produkter som håller dig matt i sommar

5 produkter som håller dig matt i sommar

Puder är kanske en självklarhet i de flestas sminkväskor, men när sommar och sol hägrar kan det vara skönt med andra komplement för att hålla blänket borta. Testa vår superrutin som håller dig matt från morgon till kväll utan att du behöver pudra näsan titt som tätt.

Sunscreen Savior

Många skippar solskyddet av rädsla för att bli glansiga i ansiktet, med med Dermalogica Oil Free Matte SPF 30 får du det motsatta resultatet – en solskyddad hy som håller sig matt under dagen. Applicera rikligt innan din make up, och fyll på med mer produkt efter bad eller stark svettning.

Pretty Prep

En makeup är aldrig bättre än sin svagaste länk, och för de med fet och glansig T-zon är det ofta att hoppa över primern som ställer till det. Grunda med en mattgörande primer som till exempel bareMinerals Blemish Remedy Mattifying Prep Gel som ger en perfekt matt bas att bygga din make up på.

Perfect powder

Även om du har hjälp av både basen och finishen är ett bra puder att rekommendera när du vill vara helt glansfri.  Rodial Instaglam Compact Deluxe gör dig ordentligt matt och dessutom passar etuiet med inbyggd spegel  bra om du trots allt vill toucha up det under dagen.

Ready set spray

När din matta makeup är perfekt på plats är det dags att försegla den med en setting spray som hjälper till att hålla allt på plats och hålla blänket borta. NYX Make-Up Setting Spray Matte sprayas ca 30-40 cm ifrån ansiktet och kan sedan återappliceras vid behov.

Blotting buddy

Hittar blänket ändå fram är dessa smarta alternativ till blotting papers, Blotterazzi från Beautyblender, en riktig räddare i nöden. De duttas enkelt över blanka partier och suger då åt sig överflödigt flott och gör dig matt igen. Efter användning kan de tvättas med din vanliga sminkrengöring för att vara redo för nästa gång.

Shop the article

NYX Professional Makeup Make-Up Setting Spray Matte

Share