5 knep som räddar dina nariga händer

5 knep som räddar dina nariga händer

Vintersäsongen är i nära antågande, och med den kommer ofta torra och nariga händer – inte en bra beautylook! Vi guidar dig till knepen som håller tassarna silkeslena även under de knepigaste månaderna.

Skydda händerna

Den största anledningen till att händerna ofta blir nariga och torra under vintern är för att klimatet blir kallare, därför är det viktigt att alltid skydda händerna med handskar utomhus när temperaturen sjunker. Akta dig också för diskmedel och långvarig vattenkontakt som kan ge extra torra händer – outsourca disken till någon annan i familjen eller införskaffa ett par diskhandskar för att minska påfrestningen.

Exfoliera

Om dina händer är väldigt torra och nariga kan din handcrème få svårt att tränga in i huden utan lägger sig mer som en hinna utanpå. Börja därför med en ordentlig peeling av hela händerna, till exempel med L'Occitane Shea One Minute Hand Scrub som kan användas varje dag för att hålla döda hudceller borta, så att dina händer är redo att ta emot återfuktning.

Smörj, smörj, smörj

Gör det till en vana att smörja efter varje handtvätt och innan sänggång. Välj en tub i väskvänlig storlek, som till exempel Clinique Deep Comfort Hand and Cuticle Cream så att du kan bära den med dig under dagarna.

Tvätta försiktigt

Eftersom handtvätt är ett nödvändigt ont, speciellt under höst och influensatider är det viktigt att välja en tvål som är snäll mot händerna. Durance Marseille Olive Soap innehåller vegetabiliska oljor som vårdar huden och lämnar den mjuk efter tvätt.

Återfukta på djupet

För riktigt torra händer där det inte räcker med insmörjning kan det vara en god idé att satsa på en handmask eller inpackning som får vårda dina händer under en längre stund. Bliss Glamour Gloves kan bäras i 20 minuter eller under en hel natt för att ge händerna en riktig fuktboost!. Varje par kan användas upp till 50 gånger, och gör händerna mjuka och återfuktade.

Shop the article

L'Occitane Shea One Minute Hand Scrub (75ml)
L'Occitane Shea One Minute Hand Scrub (75ml)

128 kr 150 kr 175 kr Rek.pris 

0
Durance Marseille Soap Olive
300ml 750ml
Durance Marseille Soap Olive

fr. 145 kr fr. 145 kr Rek.pris 

1
EKO
Clinique Deep Comfort Hand and Cuticle Cream (75ml)
Clinique Deep Comfort Hand and Cuticle Cream (75ml)

204 kr 255 kr 205 kr Rek.pris 

1

Share