3 vanliga fel vi gör med highlighters

3 vanliga fel vi gör med highlighters

Highlighters har de senaste åren revolutionerat beautyvärlden och finns nu i en uppsjö av utformningar och varianter, men hur ska man egentligen applicera dem? Vi listar de vanligaste missarna och hur du undviker dem!

Less is more

Det vanligaste felet som många gör när det kommer till highlighters är helt enkelt att de applicerar för mycket. En välapplicerad highlighter ger subtil uppmärksamhet till ansiktets högsta punkter, men skall inte lysa som ett utropstecken. För att undvika denna miss kan du ta för vana att alltid slå av överskottsprodukten från penseln på handleden innan du närmar dig ansiktet. Använd en fluffig borste, eller en fan brush som är speciellt avsedd för highlighting och borsta försiktigt över de ställen du vill lyfta fram. 

Location is everything     

Med en sprillans ny highlighter i handen är det lätt att bli fartblind och vilja highlighta varenda del av ansiktet, men det kan lätt sluta med att du ser mer flottig än fierce ut. Avgränsa dig därför till några väl valda platser så som kindbenen, längs med näsbenet, i inre ögonvrån och på amorbågen för en perfekt avvägd bling-look.

Blend it!

Tricket för att få nästan allt smink att se professionellt ut är att blenda det, och det gäller även för highlighting. Undvik skarpa sträck och borsta in produkten väl, eller dutta på med ett finger för att få en subtil skimmereffekt, och vrid och vänd på ansiktet i ordentligt ljus för att fixa eventuella missar innan du går ut.

Våra highlighter-favoriter

theBalm Mary-Lou Manizer

Cover FX Custom Enhancer Drops

Maybelline Master Strobing Stick

Shop the article

Cover Fx Custom Enhancer Drops
Cover FX Custom Enhancer Drops

fr. 319 kr fr. 455 kr Rek.pris 

6
Maybelline Master Strobing Stick
Maybelline Master Strobing Stick

79 kr 99 kr 99 kr Rek.pris 

1
theBalm Mary-Lou Manizer
theBalm Mary-Lou Manizer

165 kr 270 kr Rek.pris 

34

Share