3 vanliga fel alla som använder hårolja gör

3 vanliga fel alla som använder hårolja gör

Hårolja slog ner som en bomb i beautyvärden för några år sedan, och har sedan dess förändrat hårrutinen hos mängder av människor. Men visste du att många använder håroljan helt fel? Vi har rett ut alla frågetecken så att du slipper gå på dessa nitar!

Less is more

Hårolja kan visserligen användas som inpackning i fuktigt hår innan tvätt, och skall då appliceras generöst. Men, vill du bara addera glans och underlätta styling är det små mängder som gäller för bästa effekt. Använder du en lite rikare olja som Macadamia Healing Oil Treatment räcker det med så lite som en ärtas storlek (beroende på hårets längd och tjocklek.) Ett bra tips är att börja med en minimal mängd och sedan addera mer vid behov, för att undvika att få motsatt effekt av oljan.

Välj rätt färg (!)

Hårolja är inte generellt en produkt vi förknippar med färg, fel hårolja kan faktiskt ge oönskade effekter på det området. Har du ljust eller blekt hår kan ditt hår ta upp gyllene/röda färgpartiklar som kan få ditt hår att se gulare ut. Extra viktigt att välja en genomskinlig olja är det om du har en kall eller silvrig hårton som du vill behålla. Redken All Soft Argan-6 är helt färglös och passar bra till blekta hår som behöver extra näring.

Placera rätt

Såvida du inta har extremt torrt hår gör sig hårolja bäst i topparna, eftersom du annars riskerar att håret ser smutsigt ut. Tag några droppar i handflatan, gnugga dem mellan händerna och dra försiktigt igenom topparna för att distribuera oljan jämt genom håret. En bra riktlinje är att aldrig applicera olja högre än till öronhöjd.

Shop the article

Redken All Soft Argan-6 Oil (90ml)
Redken All Soft Argan-6 Oil (90ml)

159 kr 240 kr

11

Share