3 vanliga brun-utan-sol missar och hur du fixar dem

3 vanliga brun-utan-sol missar och hur du fixar dem

Varje smart beautynista vet att SPF är hudens bästa vän, och att en fejkad bränna duger minst lika bra – i alla fall om du ser upp för dessa brun-utan-sol katastrofer. Och oroa dig inte om olyckan redan varit framme! Vi kan knepen som räddar alla oönskade BUS-situationer. 

BUS-miss 1: Fläckigt, randigt eller flammigt

En fläckig bränna är mardrömmen för den som vill att fejkbrännan ska passera som äkta vara, och problemet undviks bäst genom att peela kroppen noga och återfukta innan applicering av BUS. Till exempel Estelle & Thilds Water Lily Body Scrub funkar utmärkt och doftar underbart! Om olyckan redan har varit framme kan du testa att gnida en citronklyfta på de mörkare fläckarna för att ljusa upp dem. Ett annat hemmaknep är att krossa ett par Aspirin och blanda med några droppar vatten för att sedan stryka ut och låta verka ca 10 minuter. Acitylsalicylsyran i tabletterna ger en peelingeffekt som kan ljusa upp mörka fläckar.

BUS-miss 2: Mörka fotsulor 

Om du använt en spraytanning mist är chansen stor att du stött på detta problem åtminstone någon gång. När sprayen appliceras över kroppen hamnar fina partiklar även på badrumsgolvet, med resultatet att dina fotsulor suger åt sig av produkten och avslöjar ditt BUS:ande genom att bli mörkt bruna. Bäst är såklart att undvika att problemet uppstår från första början genom att stå på en mörk handduk, eller tejpa fotsulorna med maskeringstejp – men om det är för sent att vara efterklok, lugn. Fotsulorna har så pass tjock hud att du kan gå loss med en fotfil för att avlägsna det översta lagret där färgen satt sig – och som en bonus får du silkeslena fötter!

BUS-miss 3: Ansiktet matchar inte kroppen

Att ansiktet är betydligt brunare än resten av kroppen är en av de enklaste give awaysen för att din bränna kommer från en flaska och inte från solen. Du undviker självklart enklast problemet genom att applicera BUS i både ansiktet och på kroppen vid samma tillfälle, men om skadan redan är skedd finns lösningen nära. Använd en produkt som ger färg direkt (till exempel Fabulous Self-Tanning Wash Off Lotion från Vita Liberata) utöver själva brun-utan-sol-effekten för att maskera dina misstag. Har du ingen sådan till hands kan du använda en bronzer och en stor borste för att jämna ut färgen mellan ansikte och hals. Svep även lite bronzer på andra delar av kroppen som syns, så som händer och ben för att dämpa skillnaden.

Shop the article

Share