20, 30, 40 - så här anpassar du hudvårdsrutinen efter din ålder

20, 30, 40 - så här anpassar du hudvårdsrutinen efter din ålder

Din hy förändras med åren och det som är den perfekta hudvården just nu passar kanske inte lika bra om tio år. Vi har gjort en djupdykning för att hitta den bästa rutinen för 20, 30 och 40-åringar som är ute efter flawless hud.

20 – för lite sömn, för mycket fest

I de unga vuxenåren besväras många fortfarande av blemmor och utslag, som ibland kan vara orsakade av för lite sömn och för mycket fest. Om du vill fortsätta att festa nätterna igenom kan det vara värt att satsa på en lugnande och oljekontrollerande hudvård för att väga upp. Dermalogica Breakout Clearing Foaming Wash tvättar skonsamt rent ansiktet och förhindrar utbrott av finnar. I tjugoårsåldern kan det vara lockande att satsa på en ansiktsåterfuktning som fungerar som all round-kräm, men välj då med omsorg.  Lumene Lähde Matte Hydration ger fukt under hela dygnet samtidigt som den håller hyn matt och oljefri. Satsa på en instagramvänlig mask för att motivera dig till att ge lite extra kärlek till hyn någon gång i veckan.  Fluffiga Cremorlab T.E.N. Cremor O2 Bubble Energizing Mask är en succé både i flödet och för huden.

30 – första skrattrynkorna

I trettioårsåldern börjar för de flesta de första ålderstecknen i form av rynkor att dyka upp. Är man inte sugen på att sporta sina skrattrynkor fullt ut men inte heller vill ge sig på Botox är det hög tid att börja se över sina produkter. Det första steget för att undvika rynkor är att återfukta huden ordentligt.  Dermalogica Skin Smoothing Cream är en perfekt allround-kräm som ger massvis med fukt och passar de flesta hudtyperna. Dessutom är det hög tid att lägga till en ögonkräm om du inte gjort det innan, Biotherm Blue Therapy Eye jobbar både för att motverka rynkor och mörka ringar under ögonen.  Toppa din rutin med ett fuktgivande serum som arbetar på djupet för maximal återfuktning som håller hyn ungdomlig.  Mizon Hyaluronic Acid Serum är baserat på det hudegna ämnet hyaluronsyra som fungerar som en naturlig fuktgivare i huden genom att binda vätska.

40 – minskad spänst och synliga solskador

När 40-sträcket är passerat bör fokus förutom återfuktning ligga på anti aging för den som vill behålla spänst och undvika rynkor. En riktig fiende när det kommer till att hålla huden ung är solen som förutom rynkor ofta kan ge åldersavslöjande ledtrådar så som pigmentfläckar. Biotherm Blue Therapy Reno Serum är speciellt inriktad på att motarbeta dessa ålderstecken på djupet. Använd den dagligen under fuktcréme för bästa effekt. För att skydda ansiktet mot nya solskador är det viktigt med hög solskyddsfaktor, speciellt eftersom huden blir tunnare med åren.  Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50 är anpassad för mogen hud och skyddar från solskador samtidigt som den arbetar mot redan befintliga.

Shop the article

Biotherm Blue Therapy Eye Cream (15ml)
Biotherm Blue Therapy Eye Cream (15ml)

372 kr 465 kr 465 kr Rek.pris 

0
Biotherm Blue Therapy Accelerated Serum (30ml)
Biotherm Blue Therapy Accelerated Serum (30ml)

468 kr 585 kr 509 kr Rek.pris 

0
Dermalogica Breakout Clearing Foaming Wash (177ml)
Dermalogica Breakout Clearing Foaming Wash (177ml)

180 kr 225 kr 225 kr Rek.pris 

9
Mizon Hyaluronic Acid 100 (30ml)
Mizon Hyaluronic Acid 100 (30ml)

244 kr 340 kr Rek.pris 

9
Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF50 (50ml)
Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF50 (50ml)

668 kr 835 kr 835 kr Rek.pris 

6

Share