Ett skonsammare alternativ till retinol

“Naturligt” retinol.

Retinol kom snabbt att bli anti-aging ingrediensen #1. Men denna starka A vitamin lämpar sig inte alltid för alla hudtyper. In träder bakuchiol som även kallas bio-retinol. Den är en mycket mer skonsam variant av vanlig retinol men som besitter liknande egenskaper. Så har du testat retinol men upplevt allt för mycket irritation så har du alltså här hittat lösningen. Du kan förvänta dig mindre synliga rynkor, en jämnare hudton, reducerade porer och förbättrad spänst. Nedan hittar du några produkter som innehåller just detta naturliga alternativet till retinol.


Medik8.

Vi börjar med att presentera ett varumärke som vi verkligen förknippar med retinol nämligen Medik8. Det är inte vidare svårt att lista ut att just Bakuchiol Peptides innehåller denna mer skonsamma ingrediens. Detta plantbaserade alternativ kommer här tillsammans med centella asiatica, en ingrediens som är perfekt för att lugna en irriterad och känslig hy.


Björk & Berries.

Men det finns många fler produkter med detta smarta alternativ. Hos Björk & Berries finner du exempelvis Raspberry Face Oil som innehåller, utöver bakuchiol, hallonfröolja rikt på både E vitamin och Omega 3 samt hampfröolja innehållandes viktiga fettsyror. Slutprodukten blir en ansiktsolja som verkar för att sudda ut spåren av de senaste åren i din hy.


OSKIA Skincare.

Nästa produkttips kräver egentligen ingen längre presentation eftersom det är lite en favorit i OSKIA Skincares sortiment. Just Super 16 innehåller nämligen även den bakuchiol. Detta serum boostar kollagenproduktionen, lyfter och stramar upp din hy samt reducera synliga linjer. Allt utan att riskera att irritera huden. Du hittar dessa smidiga alternativ till retinol nedan.

Shoppa produkterna.

Filter
3 produkter
Medik8 Bakuchiol Peptides (30ml) Y
Medik8 Bakuchiol Peptides (30ml)

695 kr 695 kr Rek.pris 

0
Björk & Berries Raspberry Face Oil (30ml) Y
Björk & Berries Raspberry Face Oil (30ml)

590 kr 590 kr Rek.pris 

0
OSKIA Skincare Super 16 Serum (30ml) Y
OSKIA Skincare Super 16 Serum (30ml)

1159 kr 1159 kr Rek.pris 

1

Upp till 25% rabatt på utvalda varumärken >